Waarom kiezen voor een dagcrème met SPF?

Waarom het zo belangrijk is om een altijd een dagcrème met SPF factor te gebruiken is omdat er 365 dagen per jaar UVA straling aanwezig is of het nu bewolkt is of niet. En die UVA straling doet namelijk je huid sneller verouderen & zorgt sneller voor huidbeschadiging zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes & rimpels. Vandaar dat je best gans het jaar rond een dagcrème met zonnefactor smeert.
 

Welke dagcrème met SPF gebruiken voor mijn huid? 

Hoe je uw dagcrème kiest is afhankelijk van je huidtype. Heb je een gevoelige huid die snel verbrandt, kies dan voor een hoge beschermingsfactor zoals een SPF 50. Een zonnefactor 50 beschermt 98 % je huid & en zal je minder vaak moet hersmeren dan een lage beschermingsfactor. In de dagcrème van Image Skincare daily ultimate protection SPF 50 zit er niet enkel UVA bescherming tegen huidveroudering, maar zit er ook een hoge UVB bescherming die je huid beschermt tegen het verbranden van de zon. Heb je eerder een gemengde of vette huid kies dan voor een dagcrème met SPF factor zonder olie zodat je niet nog meer talgafscheing produceert. De Daily matte moisturizer SPF 30 reguleert de talgafscheiding & zorgt ervoor dat je huid een matte finish krijgt. Wist je trouwens dat er tussen factor 50 en factor 30 maar 2 % verschilt zit? De zonnefactor 30 beschermt  96 % de huid, dus is er maar een heel miniem verschilt tussen SPF 50 & SPF 30. Heb jij eerder last van een huid met gevoeligheden aan roodheid op de wangen, couperose of rosacea? Kies dan voor een dagcrème met SPF waar er enkel maar fysische filters inzitten. Fysische filters zijn de meest gezonde filters & zorgen voor geen extra opwarming van de huid zodat je huid niet nog meer rood wordt. Hierbij hebben wij in ons gamma de Daily hydrating moisturizer SPF 30 die dus enkel zonnefilters bevat die op je huid blijven liggen.En voor iemand die graag een getinte dagcrème met SPF geeft, hebben wij nog de Daily tinted moisturizer SPF 30. Deze zou ik wel aanraden om enkel in de winter te gebruiken of wanneer je vaak binnenzit, want deze dagcrème met SPF eke 2 uur moeten hersmeren die een tint bevat zal niet zo aangenaam aanvoelen vrees ik. Kies in de zomer eerder een dagcrème met zonnefactor zonder tint zodat je deze regelmatig kan herhalen wanneer het zonnig is.

Wat is het verschil tussen chemische & fysische factors in zonnecrèmes?

Het belangrijkste verschil tussen fysische & chemische filters in zonnebrandcrèmes zijn dat je bij het smeren van fysische filters onmiddellijk beschermt bent wanneer je jouw hebt ingesmeerd. Dit zijn de natuurlijke filters die ze ook heel vaak inzetten bij baby's & kinderen omdat dit de meest gezonde zijn, ze onmiddellijk beschermen & je zo direct in het zonlicht kan. Bij chemische filters ben je maar na een halfuurtje beschermt in de zon.

Hoe vaak moet ik een dagcrème met zonnefactor opnieuw gebruiken?

Wanneer je jouw in de zon bevindt is het ten sterkste aangeraden om elke 2 uur je zonnebrandcrème te herhalen. Hoe hoger de factor in je dagcrème met SPF hoe minder snel jij je zonnecrème moet herhalen. Van de maanden maart tot en met oktober zijn ook de UVB stralen aanwezig die onze huid doen verbranden dus tijdig opnieuw insmeren is de boodschap. Wist je trouwens dat de schadelijkste zonnestralen de eerste zijn.Tijdens de wintermaanden wanneer je vaak binnen bent hoef je niet eke 2 à 3 uur je dagcrème met SPF te herhalen. Vermijdt  tijdens de zomermaanden de zon tussen 12 & 15 uur want dan is de straling het hevigst.

Wat is beter factor 30 of factor 50 voor het gelaat?

Hoe hoger de factor in je zonnecrème of dagcrème met SPF hoe minder snel je zal moeten hersmeren. Stel jij kan 10 minuten in de zon blijven zonder zonnecrème dat moet je rekenen met een factor 30 : 30 minuten x 10 = 300 minuten, dus dit is de tijd voor jij je moet opnieuw insmeren met zonnecrème. Gebruik je factor 50 dan doe je 10 minuten x 50 en hoef jij je maar na 500 minuten opnieuw in te smeren. Dus hoe hoger de factor hoe minder snel jij je hoeft opnieuw in te smeren. Heb je een gevoelige huid, kies dan eerder voor een hoge factor.

Wist je dat de dagcrèmes van Image Skincare met SPF je beschermen tegen UVA, UVB straling & blauwlicht?

Ja, je hoort het goed. Onze dagcrèmes met SPF factor beschermen niet enkel je huid tegen huidveroudering (UVA straling), bescherming tegen zonnebrand ( UVB straling), maar ook tegen blauwlicht. Het licht aanwezig van computers, GSM's & tv. Het is wetenschappelijk bewezen dat je huid hierdoor sneller veroudert, dus bescherming tegen blauwlicht is ook een hele belangrijke troef in je dagcrème met zonnefactor.

Wil jij vroegtijdige veroudering tegengaan & je huid beschermen tegen zonnebrand? Bekijk dan snel onze dagcrèmes met SPF op mijn webshop : Dagcrèmes met SPF


 

Design with by Reclamelab