Waarom een aparte dagcrème & nachtcrème gebruiken?

Een dagcrème geeft een andere werking dan je nachtcrème.

Waarom een dagcrème gebruiken?

Een dagcrème zijn grootste functie is het beschermen van je huid. Overdag krijgt je huid heel wat te verduren, waardoor de natuurlijke huidbarrière van de huid wordt aangetast. Daarom moeten we een dagcrème gebruiken om overdag onze huid te beschermen. Denk maar aan de schadelijke UV straling die onze huid sneller doet verouderen of aan blauwlicht, het licht van computer & GSM's waarbij wetenschappelijk is bewezen dat onze huid hierdoor sneller veroudert. Of denk maar aan alle luchtvervuiling die elke rondzweeft waardoor onze poriën sneller gaan verstoppen. Een dagcrème zorgt er dus voor dat er overdag een beschermingslaagje aanwezig is op onze huid waardoor onze huidbarrière sterk beschermt wordt. Naast het gebruik van een dagcrème is het heel belangrijk dat er ook minimaal een SPF 30 of 50 aanwezig is in onze dagcrème. Voornamelijk om je te beschermen tegen de schadelijke UVA straling die onze huid doen verouderen . Wist je trouwens dat UVA straling GANS het jaar aanwezig is? Vandaar dat we ELKE dag een dagcrème met SPF moeten gebruiken. Zelfs wanneer het bewolkt is, zijn er altijd UVA stralen aanwezig. Daarnaast moeten we ook onze huid beschermen tegen de schadelijke UVB stralen die onze huid doen verbranden wanneer ons heerlijke zonnetje komt piepen. Bescherming tegen UVB straling moet je zeker doen van maart tot en met oktober. Dan zijn de UVB stralen het sterktst aanwezig. Wanneer je effectief in de zon bent, moet je zeker om de 3 uur je dagcrème met SPF factor herhalen, zodat je niet gaat verbranden. UVB stralen die je huid verbranden gaan huidproblemen veroorzaken, denk maar pigmentvlekken, rosacea, couperose, huidkanker, ... 

Je dagcrème kiezen doe je afhankelijk van je huidtype.

Heb je eerder een gemengde tot vette huid kies dan voor een dagcrème met een mattifiërende werking waarbij de talgproductie onder controle wordt gehouden & jij de ganse dag kan genieten van een matterend effect op je huid zodat je huid niet gaan glanzen en vettig gaat aanvoelen. Hierbij kan je kiezen voor de matte moisturizer van Image Skincare die de vocht- & talgbalans van de huid onder controle gaat houden. 
Voelt je huid eerder droog & ruw aan? Dan kan je gebruik maken van de daily hydrating moisturizer SPF 30 die de huid gaat voeden & hydrateren & de natuurlijke huidbarrière gaat herstellen. 
Last van rode adertjes op de wangen of gesprongen haarvaatjes? Dan kan je opteren om ofwel de gekleurde dagcrème SPF 50+ te gaan gebruiken van Image Skincare die de huid kalmeert & roodheden op de huid gaat camoufleren of wanneer je liever een dagcrème hebt zonder kleur, kan je opteren voor de daily hydrating SPF 30 die enkel maar fysische filters bevat. Dit zijn de meest gezonde filters & ontwikkelen geen extra roodheid op de huid wanneer de zon uitzit. 
Bij de rijpere huid zou ik opteren om  de daily moisturizer SPF 50 te gebruiken . Deze dagcrème met romige textuur geeft comfort aan de huid & bevat aloë vera die de huid kalmeert & geeft de huid zijn natuurlijke glans.
Heb je niet specifiek problemen met de huid, is de poriënstructuur normaal, voelt je huid niet droog of vettig aan? Dan kan jij kiezen om de daily défense SPF 50 te gebruiken die bij alle huidtypes kan gebruikt worden, zelfs de meest gevoelige. Of wil je liever een tintje in je dagcrème ? Dan kan je opteren voor de daily hydrating SPF 30 tinted. Deze dagcrème gaat de huidsteint egaliseren en is ideaal voor wie niet graag make up draagt, maar toch graag kleine onregelmatigheden kan camoufleren. 

Lees meer

Hoe verwijder ik waterproof make up?

Om waterproof make up te verwijderen van de ogen en de lippen maak je best gebruik van een remover op oliewater basis. De Olie weekt de waterproof make up los, terwijl de waterbasis de olie nadien gaat verwijderen. zodat je ogen & lippen niet vettig zijn na het reinigen. Waterproof make up moet altijd losgeweekt worden waardoor je een oliebasis nodig hebt die dit kan verwijderen. 
 

Lees meer

Hoe breng ik bruinen zonder zon aan?

 Voor je bruinen zonder zon aanbrengt, doe je best eerst een peeling van je gelaat & lichaam om alle dode huidcellen te verwijderen. 

Voor je begint met een zelfbruiner of bruinen zonder zon aan te brengen, scrub je best eerst je gelaat & lichaam. Bij een peeling verwijder je alle dode huidcellen waarbij je huidschilfers verwijdert worden & de zelfbruiner veel gemakkelijker zal indringen & je ook veel makkelijker zal zijn om je bruinen zonder zon aan te brengen zonder strepen & vlekken. Met de seriously smoothing exfoliator van kissed by mii kan jij op een zachte wijze alle dode huidcellen verwijderen zelfs bij de meest gevoelige huidtypes. Breng een kleine hoeveelheid van deze lichte scrub op je washandje & wrijf je gelaat & lichaam ermee in & spoel daarna af met lauw water. Je huid zal heerlijk zacht aanvoelen & zal een mooie glow bevatten.

De beste bruinen zonder zon vind je bij mii cosmetics.
 Met de daily boost body cream was het nog nooit zo éénvoudig om je gelaat & lichaam te voorzien van een egaal bruin kleurtje in een mum van tijd. Met deze bruinen zonder zon body cream kan je de zelfbruiner inwrijven op je lichaam & gelaaat zoals je jouw inwrijft met een gewone hydraterende bodylotion. Breng overal evenveel aan, wrijf ook eens uit over je voeten & handen & laat je bodycream intrekken. Na een tweetal uurtjes zal jij al een mooi kleurtje zien op je lichaam & gelaat. Wanneer je jouw hebt ingewreven met een zelfbruiner, vergeet dan nooit van je handen af te spoelen met zeep, zodat de binnenkant van je handen niet meebruint. De kan je meermaals herhalen tot jij de gewenste kleur hebt die jij wil. Heb jij binnenkort een feestje, communie of huwelijk dan kan je de bruinen zonder zon al enkele keren aanbrengen zodat jij al wat meer kleur hebt. De bruinen zonder zon past zich aan aan je eigen huidskleur. Dit is ook de beste bruinen zonder zon om je benen te bruinen zonder strepen & met nog een aangenamen geur erbij . Deze zelfbruiner geeft totaal geen vieze geur & is parabeenvrij waardoor de zelfbruiner bij alle huidtypes kan ingezet worden, zelfs bij de meest gevoelige types!

 Hoe kan ik bruinen zonder zon langer houden?
Je bruinen zonder zon of zelfbruiner kan je langer houden door regelmatig je lichaam in te wrijven met een hydraterende bodylotion. Een zeflbruiner droogt altijd wat je huid uit, waardoor je na het gewenste kleur dat je behaalt hebt, ertussen je lichaam kan hydrateren met de seriously smoothing moisturizer. Deze intens voedende bodylotion op basis van plantaardig collageen zorgt ervoor dat je bruine kleurtje van je tanningslotion verlengt wordt. Deze vochtinbrengende crème zorgt er tevens voor dat je kleur niet vlekkerig wordt & gelijkmatig vervaagt.
 

5 tips om rimpels te voorkomen?

 
1. Start elke dag met het gebruik van een dagcrème met SPF:
één van de belangrijkste oorzaken om rimpels te voorkomen is het dagelijks aanbrengen van een dagcrème met SPF! SPF is your BFF! De beste crème TEGEN huidveroudering.Want zelfs wanneer het bewolkt is buiten zijn er altijd UVA stralen aanwezig die je huid sneller doen verouderen. Je dagcrème met SPf kiezen doe je afhankelijk van je huidtype. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor de daily hydrating SPF 50 . Eerder een droge huid, maak dan gebruik van de daily hydrating SPF 30 van Image Skincare.En bij een vette, gemengde huid maak kies je beter voor een dagcrème zonder olie zodat je huid gemattifieerd wordt. 

2. Gebruik een hydraterend sérum die je huid voedt om rimpels te voorkomen.
Hoe beter jij je huid hydrateert, hoe minder snel er fijne lijntjes & rimpels ontstaan. Wanneer je huid te droog is, ontstaan er droogtelijntjes op de huid & droogtelijntjes worden fijne lijntjes & fijne lijntjes worden rimpels. Dus hydrateren is de booschap. Onze huid verliest enorm veel aan vocht door de weersomstandigheden buiten, denk maar aan de koude in de winter of aan de warmte van de zon tijdens de zomer. Ook elke dag binnen zitten met de verwarming aan doet onze huid uitdrogen. De best verkochte sérum binnen Image Skincare is de hydrating anti âging sérum die de huid hydrateert, roodheden kalmeert, de collageenproductie stimuleert & celvernieuwing stimuleert. Goodbey droge, vermoeide doffe huid & welkom glowyskin. Door de aanwezigheid van Vitamine C en hyaluronzuur in deze sérum krijg je een gladde, stevige egale huidstructuur. 

Lees meer

Waarom kiezen voor een dagcrème met SPF?

Waarom het zo belangrijk is om een altijd een dagcrème met SPF factor te gebruiken is omdat er 365 dagen per jaar UVA straling aanwezig is of het nu bewolkt is of niet. En die UVA straling doet namelijk je huid sneller verouderen & zorgt sneller voor huidbeschadiging zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes & rimpels. Vandaar dat je best gans het jaar rond een dagcrème met zonnefactor smeert.
 

Welke dagcrème met SPF gebruiken voor mijn huid? 

Hoe je uw dagcrème kiest is afhankelijk van je huidtype. Heb je een gevoelige huid die snel verbrandt, kies dan voor een hoge beschermingsfactor zoals een SPF 50. Een zonnefactor 50 beschermt 98 % je huid & en zal je minder vaak moet hersmeren dan een lage beschermingsfactor. In de dagcrème van Image Skincare daily ultimate protection SPF 50 zit er niet enkel UVA bescherming tegen huidveroudering, maar zit er ook een hoge UVB bescherming die je huid beschermt tegen het verbranden van de zon. Heb je eerder een gemengde of vette huid kies dan voor een dagcrème met SPF factor zonder olie zodat je niet nog meer talgafscheing produceert. De Daily matte moisturizer SPF 30 reguleert de talgafscheiding & zorgt ervoor dat je huid een matte finish krijgt. Wist je trouwens dat er tussen factor 50 en factor 30 maar 2 % verschilt zit? De zonnefactor 30 beschermt  96 % de huid, dus is er maar een heel miniem verschilt tussen SPF 50 & SPF 30. Heb jij eerder last van een huid met gevoeligheden aan roodheid op de wangen, couperose of rosacea? Kies dan voor een dagcrème met SPF waar er enkel maar fysische filters inzitten. Fysische filters zijn de meest gezonde filters & zorgen voor geen extra opwarming van de huid zodat je huid niet nog meer rood wordt. Hierbij hebben wij in ons gamma de Daily hydrating moisturizer SPF 30 die dus enkel zonnefilters bevat die op je huid blijven liggen.En voor iemand die graag een getinte dagcrème met SPF geeft, hebben wij nog de Daily tinted moisturizer SPF 30. Deze zou ik wel aanraden om enkel in de winter te gebruiken of wanneer je vaak binnenzit, want deze dagcrème met SPF eke 2 uur moeten hersmeren die een tint bevat zal niet zo aangenaam aanvoelen vrees ik. Kies in de zomer eerder een dagcrème met zonnefactor zonder tint zodat je deze regelmatig kan herhalen wanneer het zonnig is.

Wat is het verschil tussen chemische & fysische factors in zonnecrèmes?

Het belangrijkste verschil tussen fysische & chemische filters in zonnebrandcrèmes zijn dat je bij het smeren van fysische filters onmiddellijk beschermt bent wanneer je jouw hebt ingesmeerd. Dit zijn de natuurlijke filters die ze ook heel vaak inzetten bij baby's & kinderen omdat dit de meest gezonde zijn, ze onmiddellijk beschermen & je zo direct in het zonlicht kan. Bij chemische filters ben je maar na een halfuurtje beschermt in de zon.

Hoe vaak moet ik een dagcrème met zonnefactor opnieuw gebruiken?

Wanneer je jouw in de zon bevindt is het ten sterkste aangeraden om elke 2 uur je zonnebrandcrème te herhalen. Hoe hoger de factor in je dagcrème met SPF hoe minder snel jij je zonnecrème moet herhalen. Van de maanden maart tot en met oktober zijn ook de UVB stralen aanwezig die onze huid doen verbranden dus tijdig opnieuw insmeren is de boodschap. Wist je trouwens dat de schadelijkste zonnestralen de eerste zijn.Tijdens de wintermaanden wanneer je vaak binnen bent hoef je niet eke 2 à 3 uur je dagcrème met SPF te herhalen. Vermijdt  tijdens de zomermaanden de zon tussen 12 & 15 uur want dan is de straling het hevigst.

Wat is beter factor 30 of factor 50 voor het gelaat?

Hoe hoger de factor in je zonnecrème of dagcrème met SPF hoe minder snel je zal moeten hersmeren. Stel jij kan 10 minuten in de zon blijven zonder zonnecrème dat moet je rekenen met een factor 30 : 30 minuten x 10 = 300 minuten, dus dit is de tijd voor jij je moet opnieuw insmeren met zonnecrème. Gebruik je factor 50 dan doe je 10 minuten x 50 en hoef jij je maar na 500 minuten opnieuw in te smeren. Dus hoe hoger de factor hoe minder snel jij je hoeft opnieuw in te smeren. Heb je een gevoelige huid, kies dan eerder voor een hoge factor.

Wist je dat de dagcrèmes van Image Skincare met SPF je beschermen tegen UVA, UVB straling & blauwlicht?

Ja, je hoort het goed. Onze dagcrèmes met SPF factor beschermen niet enkel je huid tegen huidveroudering (UVA straling), bescherming tegen zonnebrand ( UVB straling), maar ook tegen blauwlicht. Het licht aanwezig van computers, GSM's & tv. Het is wetenschappelijk bewezen dat je huid hierdoor sneller veroudert, dus bescherming tegen blauwlicht is ook een hele belangrijke troef in je dagcrème met zonnefactor.

Wil jij vroegtijdige veroudering tegengaan & je huid beschermen tegen zonnebrand? Bekijk dan snel onze dagcrèmes met SPF op mijn webshop : Dagcrèmes met SPF


 

Waarom moet ik dagelijks mijn huid reinigen?

Het reinigen van je gelaat zorgt ervoor dat je andere skincareproducten beter in de huid kunnen dringen. Denk maar aan je sérum, je dag- of je nachtcrème. Op een vervuilde huid kunnen producten minder goed indringen & zullen de ingrediënten in je skincare producten niet optimaal hun werk doen. Dagelijks wordt onze huid blootgesteld aan vervuiling van de buitenlucht die onze poriën doen verstoppen waardoor ontstekingen, puistjes & rimpels sneller gevormd worden.

Je gelaat reinigen doe je best 2 x daags:
's Avonds je gelaat reinigen doe je vooral om alle vervuiling op je huid te verwijderen & ook om je make up te verwijderen. Bij het dragen van make up is het zelfs aangeraden om 2 x na elkaar je gelaat te reinigen. Eerste maal om je make up te verwijderen & de tweede maal om grondig je poriën te reinigen. 's Morgens reinig je dan weer je gelaat om alle talg die de huid 's nachts geeft geproduceerd te verwijderen. ' s Nachts herstelt je gelaat & zweet de huid alles uit die het teveel geeft. Wanneer je gelaat niet grondig gereinigt is kan je huid er vaal & grauw uitzien. 

Je reiniger kiezen doe je afhankelijk van je huidtype:
Bij een droge huid kies je best voor een crèmereiniger die naast je gelaat reinigt, ook je gelaat hydrateert & voedt. Een crèmereiniger geeft meer comfort aan de huid & voelt zijdezacht aan. Bij de vital c hydrating facial cleanser van Image Skincare hoef je zelf geen water toe te voegen aan je reiniger. Heb je eerder een vette huid? Maak dan gebruik van een gelcleanser op basis van salicylzuur die je dode huidcellen verwijdert & ervoor zorgt dat je vocht- & talgbalans in evenwicht blijft. De clarifyng gel cleanser is een gelreiniger die grondig de poriën reinigt & die het tevee aan talg op de huid verwijdert. Bij een gemengde huid zou ik opteren voor de balancing facial cleanser van Image Skincare te gebruiken. Dit is een milde gelreiniger op basis van plantaardige ingrediënten die gebruikt kan worden bij een acné gevoelige huid. Heb je een oneffen of grovere huidstructuur, kies dan voor de total facial cleanser van de ageless lijn. Deze gelcleanser met 10 % glycolzuur zuivert diep de poriën & gaat de oneffen huidstructuur egaal maken. Glycolzuur geeft een exfoliërende werking & gaat dode huidcellen verwijderen waardoor er sneller plaats gemaakt wodt om de nieuwe cellen aan het bovenste huidoppervlak te laten verschijnen. Hierdoor krijgt de huid een jeugdige, frisse look & wordt de huid egaler. Bij gevoelige huidtypes is de huidstructuur eerder fijn & kan je gebruik maken van the max facial cleanser die peptiden bevat die huidveroudering tegengaat . Pigmentvlekken of ouderdomsvlekken kan je bestrijden met de brightening facial cleanser die smart sensing beads bevat die een zachte exfoliërende werking geven & bevat huidoplichtende ingrediënten die de egaliseren. Je kan ook altijd een reiniger gebruiken met zuren & een reiniger zonder zuren zodat je niet enkel je poriën reinigt & make up verwijdert, maar ook gaat werken op huidveroudering & op een egalere huidstructuur. Hierbij kan je een mooie combinatie maken van de the max facial cleanser & de brightening exfoliating cleanser als je wil werken tegen huidveroudering of bij een gemengde of vette huid aan de combinatie van de balancing facial cleanser met de clarifying gel cleanser zodat het evenwicht tussen vocht - & talgbalans op peil gehouden wordt.

 

Lees meer

Hoe verzorg ik een droge huid?

Hoe ziet een droge huid eruit?:
Een droge huid ziet er rood uit, voelt trekkerig aan, kan vaak schilfertjes vertonen door de droogte en kan gespannen aanvoelen.

Hoe voorkom ik een droge huid?:
Om een droge huid te vookomen is het heel belangrijk dat je elke dag een dagcrème met SPF gebruikt die je huid beschermt tegen de schadelijke UV stralen die je huid gaan uitdrogen. Elke dag een beschermingslaagje leggen met een dagcrème met SPF zorgt ervoor dat je huid beter het vocht vasthoudt. Voor een droge, gevoelige huid kan je best gebruik maken van de daily hydrating SPF 30 . Deze dagcrème bevat enkel fysische filters. Dit zijn de meest gezonde filters die je kan hebben & dringen niet in de huid waarbij er niet meer roodheid kan onstaan op de huid. Na het smeren van een dagcrème met enkel fysische beschermingsfilters is je huid ook onmiddellijk beschermt voor de zon. 

Welke nachtcrème voor droge huid?:
Het beste skincareproduct om de droogte van je huid te herstellen doe je met een hydraterende nachtcrème. Een nachtcrème herstelt de schade van de huid die de huid overdag geeft opgelopen & een nachtcrème is ook dikker van textuur dan een dagcrème waardoor een nachtcrème beter de huid gaat voeden & hydrateren. Voor een droge huid is een nachtcrème op basis van Vitamine C bijzonder geschikt. Vitamine C gaat de huid hydrateren, roodheden kalmeren, de collageenproductie stimuleren & zorgt voor celvernieuwing waarbij schilfertjes van de huid gaan verdwijnen. Voor een hele droge huid raadt ik de hydrating intense moisturizer aan van Image Skincare. Deze nachtcrème op basis van sheaboter en hyaluronzuur herstelt de droge vochtbalans van de huid & doet de huid heerlijk zacht en glad aanvoelen. De ideale nachtcrème voor de normale tot droge huid is gegarandeerd de hydrating repair cream! Deze crème werkt zeer hydraterend en bevat een rijke formule aan Vitamine A, C & E die de droge, vermoeide, doffe huid een extra hydratatieboost geeft. Deze nachtcrème is ook ideaal voor couperose & rosacea waarbij de crème de roodheden kalmeert & de haarvaten van de gevoelige huid beshermt. Heb jij een droge huid, maar heb je niet graag dat je crème te dik is van textuur? Kies dan voor de hydrating waterburst van Image Skincare. Deze dorstlesser voor de huid is op basis van een geltextuur en dringt onmiddellijk in de huid. Je kan de waterburst zelf gebruiken als aftersun om de roodheden op de huid te kalmeren & de huid te hydrateren. Ook bij jonge huiden  of bij mannen is de waterburst een zeer geliefde crème. Kan zelfs ook ingezet worden 's morgens als sérum om de huid te hydrateren voor onder je dagcrème met SPF.

Waarom een sérum gebruiken bij een droge huid?:
Naast het aanbrengen van een herstellende nachtcrème 's avonds & een beschermende dagcrème 's morgens bij een droge huid, is het gebruik van een hydraterend sérum zeker een musthave bij een droge gezichtshuid. Een sérum bevat hoogwaardige concentraties aan vitamines & anti oxidanten die ervoor zorgen dat je sérum heel diep in de huid kan dringen. een sérum zorgt voor die extra hydratatie onder je dag - of nachtcrème die net dat tikkelt meer verzorgt dan enkel je dag- en nachtcrème. De hydrating anti âging sérum is de best verkochte sérum binnen Image skincare & voelt zijdezacht aan op de huid. Het is trouwens hun enige sérum die een crèmetextuur is, waardoor deze sérum de huid intens voedt & hydrateert. Met zijn sinaasappelgeur door de aanwezigheid van Vitamine C wordt gij heel geliefd bij vele van mijn klanten. 

 

Design with by Reclamelab