Waarom een aparte dagcrème & nachtcrème gebruiken?

Een dagcrème geeft een andere werking dan je nachtcrème.

Waarom een dagcrème gebruiken?

Een dagcrème zijn grootste functie is het beschermen van je huid. Overdag krijgt je huid heel wat te verduren, waardoor de natuurlijke huidbarrière van de huid wordt aangetast. Daarom moeten we een dagcrème gebruiken om overdag onze huid te beschermen. Denk maar aan de schadelijke UV straling die onze huid sneller doet verouderen of aan blauwlicht, het licht van computer & GSM's waarbij wetenschappelijk is bewezen dat onze huid hierdoor sneller veroudert. Of denk maar aan alle luchtvervuiling die elke rondzweeft waardoor onze poriën sneller gaan verstoppen. Een dagcrème zorgt er dus voor dat er overdag een beschermingslaagje aanwezig is op onze huid waardoor onze huidbarrière sterk beschermt wordt. Naast het gebruik van een dagcrème is het heel belangrijk dat er ook minimaal een SPF 30 of 50 aanwezig is in onze dagcrème. Voornamelijk om je te beschermen tegen de schadelijke UVA straling die onze huid doen verouderen . Wist je trouwens dat UVA straling GANS het jaar aanwezig is? Vandaar dat we ELKE dag een dagcrème met SPF moeten gebruiken. Zelfs wanneer het bewolkt is, zijn er altijd UVA stralen aanwezig. Daarnaast moeten we ook onze huid beschermen tegen de schadelijke UVB stralen die onze huid doen verbranden wanneer ons heerlijke zonnetje komt piepen. Bescherming tegen UVB straling moet je zeker doen van maart tot en met oktober. Dan zijn de UVB stralen het sterktst aanwezig. Wanneer je effectief in de zon bent, moet je zeker om de 3 uur je dagcrème met SPF factor herhalen, zodat je niet gaat verbranden. UVB stralen die je huid verbranden gaan huidproblemen veroorzaken, denk maar pigmentvlekken, rosacea, couperose, huidkanker, ... 

Je dagcrème kiezen doe je afhankelijk van je huidtype.

Heb je eerder een gemengde tot vette huid kies dan voor een dagcrème met een mattifiërende werking waarbij de talgproductie onder controle wordt gehouden & jij de ganse dag kan genieten van een matterend effect op je huid zodat je huid niet gaan glanzen en vettig gaat aanvoelen. Hierbij kan je kiezen voor de matte moisturizer van Image Skincare die de vocht- & talgbalans van de huid onder controle gaat houden. 
Voelt je huid eerder droog & ruw aan? Dan kan je gebruik maken van de daily hydrating moisturizer SPF 30 die de huid gaat voeden & hydrateren & de natuurlijke huidbarrière gaat herstellen. 
Last van rode adertjes op de wangen of gesprongen haarvaatjes? Dan kan je opteren om ofwel de gekleurde dagcrème SPF 50+ te gaan gebruiken van Image Skincare die de huid kalmeert & roodheden op de huid gaat camoufleren of wanneer je liever een dagcrème hebt zonder kleur, kan je opteren voor de daily hydrating SPF 30 die enkel maar fysische filters bevat. Dit zijn de meest gezonde filters & ontwikkelen geen extra roodheid op de huid wanneer de zon uitzit. 
Bij de rijpere huid zou ik opteren om  de daily moisturizer SPF 50 te gebruiken . Deze dagcrème met romige textuur geeft comfort aan de huid & bevat aloë vera die de huid kalmeert & geeft de huid zijn natuurlijke glans.
Heb je niet specifiek problemen met de huid, is de poriënstructuur normaal, voelt je huid niet droog of vettig aan? Dan kan jij kiezen om de daily défense SPF 50 te gebruiken die bij alle huidtypes kan gebruikt worden, zelfs de meest gevoelige. Of wil je liever een tintje in je dagcrème ? Dan kan je opteren voor de daily hydrating SPF 30 tinted. Deze dagcrème gaat de huidsteint egaliseren en is ideaal voor wie niet graag make up draagt, maar toch graag kleine onregelmatigheden kan camoufleren. 

Waarom een aparte nachtcrème gebruiken?

Terwijl je huid overdag moet beschermd worden tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf, gaat de huid 's nachts gaan herstellen. Tijdens de nacht geeft je huid rust & gaan de nachtcrème beter gaan inwerken op slapende cellen. Denk maar aan wanneer je ziek bent, wat doen wij dan? Wij gaan slapen zodat ons lichaam kan herstellen. Bij een nachtcrème die trouwens rijker is van structuur gaat de huid ook beter gaan herstellen van alle schade die de huid tijdens de dag geeft opgelopen. Een nachtcrème gaat de huid meer gaan hydrateren & geeft een groter herstellend vermogen omdat de actieve stoffen of ingrediënten ook meer geconcentreerd zijn en sterker zijn dan in je dagcrème. Een nachtcrème kiezen doe je afhankelijk van je huidconditie of een specifiek probleem waar jij het liefste wil aan werken. Denk maar aan fijne lijntjes & rimpels of een verslapte huid of eerder een extreem droge huid.
Bekijk onze nachtcrèmes op Nachtcrèmes. Wil je graag advies over jouw huid? Mail dan naar info@sharonbruyneel.be.

Terwijl je nachtcrème de huid gaat herstellen & huidproblemen gaat verbeteren, gaat je dagcrème de huid beschermen om huidproblemen te gaan voorkomen.

Design with by Reclamelab